Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Salisbury bifteği

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Salisbury bifteği, Amerika Birleşik Devletleri menşeli bir yemektir ve kıyma ile diğer malzemelerin karışımından yapılır ve genellikle et suyu veya kahverengi sos ile servis edilir. Hamburg bifteğinin bir versiyonudur. Tarih [[Dosya:Hamburg_steak.jpg|küçükresim| Hamburg bifteği, (en azından) 17. yüzyıldan beri Almanya'da "Frikadelle" adıyla bilinir.]] Hamburg, 19. yüzyılın ilk yarısında transatlantik seferler için ortak bir yükleme noktasıydı ve New York şehri en yaygın varış noktasıydı. Çeşitli New York restoranları Hamburg tarzı Amerikan filetosu ve hatta Hambourgeoise à biftek eti sundu. Bu nedenle, erken Amerikan kıyma hazırlıkları, Avrupalı göçmenlerin zevklerine uyacak şekilde yapılmıştır. Adın kökeni Salisbury bifteği, kıyma yemeklerinin geçmişinden geliyor. James Salisbury (1823–1905), sağlığı geliştirmek için et merkezli bir diyetin savunuculuğuyla tanınan Amerikalı bir doktor ve kimyagerdi ve ana yemek olarak sunulan kıyma köftesi için Salisbury bifteği terimi, Amerika Birleşik Devletleri'nde 1897 yılından beri kullanılmaktadır. Bugün, Salisbury bifteği genellikle dokuda kahverengi sosa benzer bir et suyu ve çeşitli garnitürlerle servis edilir. Süpermarketlerin dondurulmuş gıda bölümlerinde yaygın bir üründür. ABD kimlik standartları (paketlenmiş ürün için) Birleşik Devletler Tarım Bakanlığı'nın işlenmiş, paketlenmiş "Salisbury bifteği" standartları, minimum %65 et içeriği gerektirir ve bunların %25'i domuz eti olabilir, ancak yağı alınmış sığır eti veya domuz eti kullanılıyorsa, sınır kombine %12'dir. %30'dan fazlası yağ olamaz. Et yan ürünlerine izin verilmez; ancak, dana kalp etine izin verilir. Sulandırıcı (galeta unu, un, yulaf gevreği vb.) içeriği %12 ile sınırlıdır, izole soya proteini hariç %6,8'de diğerlerinin %12'sine eşdeğer kabul edilir. Kalan kısım baharatlar, mantarlar veya sebzeler (soğan, dolmalık biber, mantar veya benzerleri), bağlayıcılar (yumurta içerebilir) ve sıvılardan (su, süt, krema, yağsız süt, ayran, tuzlu su, sirke vb.) oluşur). Ürün tamamen pişmiş olmalı veya "Salisbury Steak Köftesi" olarak etiketlenmiş olmalıdır. Kaynakça Dış bağlantılar Kategori:Britanya mutfağı Kategori:Hamburger
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri