Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Salix alba

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim Salix alba (Ak Söğüt), Salicaceae (söğütgiller) familyasına ait, 25–30 m. boylarında bir söğüt türü. Dere kenarlarında, çayırlarda ve sulak alanlarda görülür. Hızlı büyüyen, adını, yapraklarının alt yüzeyini, genç sürgünlerini ve tomurcuklarını kaplayan yumuşak, beyaz tüylerinden alır. Kabuğu gençliğinde gri renktedir. Ağaç yaşlandıkça esmer renk alır ve çatlar. Ayrım Diğer Salix türlerinden dalcıklar ve genç dallar (1-3 yaş) birleşme noktasında kolay kırılmaması, kahverengi-kırmızımsı veya kırmızımsı, kulakçıkların ilkel, dar mızraksı veya şeritsi olmasıyla ayrılır. IUCN kırmızı listesi Bu tür, istikrarlı popülasyonlarla yaygın olduğu ve herhangi bir büyük tehditle karşı karşıya olmadığı için Asgari endişe altında olarak sınıflandırılmaktadır. Coğrafi dağılım bilgileri S. alba, Birleşik Krallık'ın güneyinden İber Yarımadası'na, Cezayir ve Fas'a ve doğudan Kazakistan, Kafkaslar ve Rusya'dan Çin'e kadar Palearktik'in büyük bölümünde bulunur. Kuzey Amerika'da da görülür. Afganistan, Arnavutluk, Cezayir, Altay, Avusturya, Baltık Devletleri, Beyaz Rusya, Belçika, Bulgaristan, Orta Avrupa Rusya, Çin Kuzey-Orta, Korsika, Kıbrıs, Çekoslovakya, Doğu Ege, Doğu Avrupa Rusya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İç Moğolistan, İran, Irak, İtalya, Kazakistan, Kriti, Kırım, Lübnan, Suriye, Fas, Hollanda, Kuzey Kafkasya, Filistin, Polonya, Portekiz, Qinghai, Romanya, Sardegna, Sicilya, Güney Avrupa Rusyası, İspanya, İsviçre, Tibet, Transkafkasya, Tunus, Türkiye, Türkmenistan, Ukrayna, Batı Sibirya, Sincan, Yugoslavya. Nüfus bilgileri Bu tür, bilinen dağılımı boyunca yaygın ve bol miktarda bulunur. Nüfus büyüklüğü hakkında ayrıntılı bilgi bulunmamaktadır. Habitat ve ekoloji bilgileri S. alba tipik olarak, çoğunlukla dikilmiş olabileceği göllerin ve nehirlerin kenarlarında yetişir. Ayrıca göletler, akarsular, ıslak oyuklar ve hendekler tarafından da büyüyecektir (Preston ve diğerleri 2002). Nisan'dan Mayıs'a kadar çiçek açar ve tohumlar Haziran'da olgunlaşır. Tür iki evciklidir (tek çiçekler erkek veya dişidir, ancak herhangi bir bitkide yalnızca bir cinsiyet bulunur, bu nedenle tohum gerekliyse hem erkek hem de dişi bitkiler yetiştirilmelidir). Arılar tarafından tozlaştırılır. Bitki kendi kendine verimli değildir. Hafif (kumlu), orta (tınlı) ve ağır (killi) topraklar ve ağır killi topraklarda büyüyebilir. Uygun pH hafif asitli ve nötr topraklardır. Gölgede büyüyemez. Nemli veya ıslak toprağı tercih eder. Bitki deniz maruziyetini tolere edebilir. Tehdit bilgileri Bu tür için bilinen geçmiş, devam eden veya gelecekteki tehditler yoktur. Kullanım ve ticaret bilgileri S. alba, ahşabı ve süslemesi için yaygın olarak dikilmiştir, ancak bu türün kullanımı büyük ölçüde azalmıştır. Koruma işlemleri bilgileri Yerinde hiçbir koruma önlemi yoktur ve gerekli değildir. Kaynakça Dış bağlantılar alba Kategori:Carl Linnaeus tarafından adlandırılmış taksonlar
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri