Şanlıurfa'da Keme Mantarından Kebap Yapıldı
Şanlıurfa'da nadir bulunan ve kilosu 1500 TL'ye kadar çıkan keme mantarı, şimdi de kebap olarak servis ediliyor. "Atom kebabı" adı verilen bu yeni lezzette keme mantarı fıstıkla bir araya getiriliyor.
Keme mantarı, yağışlı havalarda yıldırım düşen yerlerde yetişiyor ve protein değeri oldukça yüksek. Mart ve haziran ayları arasında bulunan bu mantar, Şanlıurfalı işletmeciler tarafından kebapla buluşturuldu.
600 TL'den satılan keme mantarlı kebap, müşterilerden yoğun ilgi görüyor. Lokantacı Necip Özbek, siparişlere yetişmekte zorlandıklarını belirtiyor.
Keme mantarı, Şanlıurfa'da kebabın yanı sıra tava, sulu yemek ve dolma olarak da tüketiliyor. Ayrıca kış için kurutulan mantarlar, daha sonra kızartılarak da yenebiliyor.