Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

"Saygısızlık: Akademiye Karşı Tutum"

meliskurtzm4q

Well-known member
Katılım
26 Mayıs 2024
Mesajlar
552
İnsanların güvenini tamamen kaybettiği akademi, akademisyenler ve saygın akademik kurumlar konusunda artık ciddi şüphelerim var. Yıllar içinde gözlemlediğim durum, beni bu düşünceye yönlendiren oldukça mantıklı bir temele dayanıyor. Artık birçok akademisyenden kendimi üstün görüyorum çünkü günümüzde akademi adı verilen kurumun nepotizmle iç içe geçmiş kolektif bir yapıya büründüğünü gözlemliyorum. Bu durum aslında hiç de şaşırtıcı gelmiyor bana. Cumhuriyetin kuruluş yıllarını hatırlayın; zeki ve yetenekli insanlar devlet bürokrasisinde yer alıyordu. Ekonomi ilerledikçe ve şartlar değiştikçe, herkes rekabetçi serbest piyasa ortamında yer almayı tercih etti. Peki akademi nereye gitti? Akademi, serbest piyasaya adım atmak istemeyenlerin elinde kaldı. Bu kişiler ya insanların sırtından geçinmeyi tercih eden parazitler ya da topluma katkıda bulunma kabiliyetinden uzak, sadece maaşlarını alan insanlar ya da sol ideolojilere yakın idealist kamucu/kolektivist bireylerdir. Ben, bireyci bir bakış açısına sahip biri olarak, kolektif düşüncenin bizi idioikrasiye götüreceğine inanıyorum ve dolayısıyla böyle parazitlere ve günümüz kültürel marksistlerine güvenmiyorum. Eğer gerçekten yetenekli olsalardı, akademide olmayı tercih etmezlerdi düşüncesindeyim. 21. yüzyılın ilk çeyreğinde sol-liberal ve kültürel marksist anlayışlarla zaman geçirmemiz tesadüfi bir durum değil, doğal bir sonuçtur. 21. yüzyılın ilk çeyreğinin dünyaya getirdiği sorunlar arasında ekonomik problemler, artan yoksulluk, mülteci sorunları ve yeni bir Soğuk Savaş ortamının yükselişi bulunmaktadır. Sonuç olarak, Avrupa'da sağ partilerin güçlenmesi ve ABD'de muhtemelen Trump'ın yeniden seçilme ihtimali var. İnsanlar, artık sol liberallerin açtığı yaraları kapatmak için siyasi tercihlerini değiştirmeye başladı. Böylelikle, 25 yıldır hakim olan kültürel akımlar geri planda kalıyor. Bireysel girişimciler ve araştırmacıların, herhangi bir akademik kurumdan daha saygın olduğunu düşünüyorum. Günümüzde, bir makale okuyup Twitter'da öğrendiklerini paylaşan bireyler, dünya genelindeki akademik kurumların %95'inden daha fazla katkı sağlıyorlar. Elbette bu düşüncelerim beşeri bilimler alanını kapsamamaktadır. Ancak benzer bir durum orada da söz konusudur. Özel sektörün teknoloji ve bilim alanındaki atılımları, saygın akademik kurumlardan çok daha etkili bir şekilde ilerleme sağlıyor. Zaten genellikle bilimi ilerleten kişiler, özel sektör tarafından finanse edilen bilim insanlarıdır. Bu nedenle, kolektif olarak finanse edilen bilim aslında gerçek bilim değildir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri