küçükresim|300px|Sebzeli hamsi Sebzeli hamsi (Lazca: Kapça geçveyi), hamsi ve çeşitli sebzelerle yapılan bir yemektir. Rize ve Artvin'de tüketilir. Malzemeler Patlıcan Patates Kabak Kırmızı ve yeşil biber Mısır unu Tuz Hamsi (Salamura tercih edilir. Suda bekletmek gereklidir.) Soğan Yağ Su Maydanoz Taze nane Taze soğan Domates Yapılışı Kullanılan sebzeler küp küp doğranır. Ardından derin bir kapta malzemeler karıştırılır ve yağ eklenir. Sonrasında hamsiyi ve mısır unu eklenir ve karıştırılır. Genişçe bir tepsi yağlanır ve hazırlanan karışım bu tepsiye dökülür. Son olarak ise karışım, önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirilir. Kategori:Rize mutfağı Kategori:Artvin mutfağı Kategori:Laz mutfağı