küçükresim|232x232pik|İki dilim Sicilya pizzası Sicilya pizzası, Sicilya kökenli bir pizza türüdür. Sicilya pizzası sfincione veya focaccia olarak da bilinir. Pizza, 19. yüzyılın ortasında Batı Sicilya'da popüler hale geldi. Domatesli versiyonu 17. yüzyıla kadar öncelikli değildi. Şekli çok az değişiklik gösterse de Kuzey Amerika'da da dikdörtgen biçiminde kesilir. Sicilya pizzası yerel gelenekler ve kültürle yakından ilişkilidir. Sicilya'da kentten kente farklılık gösterir. Palermo, Katanya, Siraküza ve Messina'da farklı biçimde yapılır. Türleri Siraküza küçükresim|Siraküza'da bir pizzòlu Siraküza ilinde, özellikle Solarino ve Sortino'da yuvarlak ve içi dolu pizzòlu denen bir pizza yaygındır. Katanya Katanya ilinde geleneksel scacciata adı verilen bir pizza yapılır. Bu pizza aslında böreğe benzer. Messina Messina ilinde piduni ve focaccia alla messinese adı verilen pizzalar vardır. Amerika Amerika'da Sicilya pizzası tipik olarak peynirli bir pizza diye tabir edilir. Hamuru bir inç kalınlığındadır ve oldukça yumuşaktır. Amerikalı İtalyanların yoğun olduğu kuzeydoğu eyaletlerinde popülerdir. Bunlar, Massachusetts, Rhode Island, Michigan, Connecticut, New York ve New Hampshire'dir. Sahil pizzası olarak da bilinir. Kaynakça Kategori:Sokak yiyecekleri Kategori:Sicilya mutfağı