Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Siru-tteok

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Siru-tteok, ufalanmış kırmızı fasulyeden ve beyaz pirinçten yapılan yemek çeşitlerine verilen addır. Bu yemek çeşidi, yapışkan pirinç veya pirinç ununun hamur haline getirilerek kırmızı fasulye ya da soya fasulyesi ile beraber buharda pişirilmesiyle yapılır. Doğum günleri, partiler, anma etkinlikleri gibi özel günlerde ya da geleneksel tatillerde gözde bir yiyecektir. Genelde beyaz pirinç ununa misk otu, hünnap, soya fasulyesi, kırmızı fasulye ve kestane gibi çeşitli malzemeler ilave edilerek yapılmaktadır. Bebeğin ilk doğum gününde uzun ömrü sembolize eden baekseolgi (buharda pişmiş beyaz pirinç keki) ve yeni bir işe başlarken kötü şansı engelleyeceğine inanılan patsirutteok (buharda pişmiş kırmızı fasulye ve pirinç keki) yenilmektedir. Geleneksel bir bayram olan Sollal bayramında silindir şeklindeki tteokun kesilerek çorba halinde pişirildiği tteokguk, Chuseokta ise hamuru ince bir şekilde açtıktan sonra içine bal, kestane, soya fasulyesi veya susam karışımı koyup yarım ay şeklinde kapatılarak yapılan songpyeon yenilmektedir. Seul’de bulunan Nagwon-dong'da çok sayıda ünlü siru-tteok evi vardır. İnanışa göre, Kore yarımadasında kırmızı fasulyenin kötü ruhları ve kötü şansı kovduğuna inanıldığı için dini törenlerde ve aile toplantılarında karşılaşılır. Hazırlama Siru-tteok, pirinç veya yapışkan pirincin suya batırılması ve ardından öğütülmesiyle yapılır. Bu şekilde hazırlanan pirinç unu bir kap içerisine konularak buharda pişirilir. Buharlama yöntemine göre, sirutteok iki gruptadır: "Seolgitteok" ve "Kyeotteok". Seolgitteok, (muritteok olarak da bilinir), siru-tteok'un en temel formu olarak kabul edilir ve sadece pirinçle yapılır. "Kyeotteok", çok sayıda azuki fasulyesi veya diğer fasulye tozu katmanlarından ve "diri pirinç ve yapışkan pirinç" karışımından oluşur. Diğer bileşenler Siru-tteok'un ana bileşenleri, Kore pirinci mepssal veya yapışkan pirinç olan chapssal'dır. Diğer tahıllar ve fasulyeler (azuki fasulyesi, maş fasulyesi ve susam, buğday unu veya nişasta gibi) de pirinçle karıştırılabilir. Şeftali veya kayısı, kestane, ceviz ve çam fıstığı gibi çeşitli meyveler ve sert kabuklu yemişler yardımcı malzemeler olarak kullanılır. Ek olarak ise, sebzeler veya otlar siru-tteok'u tatlandırmak için kullanılabilir. Danggwi yaprakları, seogi mantarı (manna liken), turp, artemisia, biber ve Kore şarabı, tatlandırıcı olarak bal ve şeker kullanılır. Çeşitler Baekseolgi- çeşitli siru tteok. Kelimenin tam anlamıyla beyaz pirinçten yapılan beyaz kar tteok anlamına gelir. Kongtteok- çeşitli fasulye türleri ile yapılan tteoktur. Jeungpyeon- makgeolli ile yapılan tteoktur. Mujigae tteok, kelimenin tam anlamıyla "gökkuşağı tteok"; bu çeşit tteok renkli çizgilere sahiptir. Tteok özellikle janchi, Kore ziyafeti, parti veya bir bebeğin ilk doğum günününde, Hwangap, gyeonhon janchi gibi ziyafetlerde kullanılır. Kaynakça Kategori:Kore mutfağı Kategori:Kore mutfağındaki pirinç yemekleri Kategori:Tteok
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri