Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Smetana

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
[[Dosya:Borscht served.jpg|küçükresim|Smetana ile borş]] 200px|küçükresim Smetana, Orta ve Doğu Avrupa'dan gelen çeşitli ekşi krema türlerinden biridir. Ağır kremanın ekşimesi ile üretilen mandıra ürünü'dür. Kefir veya Krem fraîche'ye benzer (%28 yağ), ancak günümüzde ülkeye bağlı olarak çoğunlukla %9 ila %36 süt yağı içeriği ile satılmaktadır. Pişirme özellikleri crème fraîche'den farklıdır. ABD'de satılan %12 ila %16 süt yağı içeren daha hafif ekşi kremler mevcuttur. Yemek pişirme ve ekmek yapımında yaygın olarak kullanılır. Kullanım [[Dosya:Blini with sour cream and red caviar.jpg|küçükresim|sağ|Blini smetana ve Havyar ilü]] küçükresim|sağ|Smetana ve soğan ile varenyky plakaları. küçükresim|Erikli ve ekşi kremalı Hırvat köfte Smetana ayrıca diğer Orta ve Doğu Avrupa mutfaklarında mezelerde, ana yemeklerde, çorbalarda ve tatlılarda kullanılır. Örneğin, çorbalar, sebze salataları, lahana salatası ve et yemekleri ile karıştırılabilir. Köfte ile (mantı, piruhi, pelmeni, varenyky) veya krep (blini, pankek, oladyi, sırniki) ile servis edilir. Ayrıca tuzlu kreplerde dolgu olarak kullanılır. Smetana, süzme peynir, kesmik veya yayılabilen peynir, soğan, kırmızı biber ve diğer baharatlarla yayılmış ve ekmekle birlikte yenen Liptauer benzeri bir peynirle karıştırılabilir. Smetana, yemek pişirmede sıklıkla kullanılır, çünkü yağın yüksek sıcaklıklarda donmaması için yeterince yüksektir. Beef Stroganoff, sebze yahnisi, Casserole veya fırında uzun süre pişirilmesi gereken diğer yemekler gibi et güveçlerinin hazırlanmasında kullanılır. Smetana fırında erimez. Macar aşçıları, paprika gibi soslarda ve jambon veya kıyılmış etle (hortobágyi palacsinta) doldurulmuş palacsinta (krep) gibi tariflerde kullanır. Ayrıca bakınız Kaymak Süzme yoğurt Kaynakça Kategori:Fermante süt ürünleri Kategori:Bosna-Hersek mutfağı Kategori:Hırvat mutfağı Kategori:Çekya mutfağı Kategori:Macaristan mutfağı Kategori:Karadağ mutfağı Kategori:Rus mutfağı Kategori:Sırp mutfağı Kategori:Litvanya mutfağı Kategori:Slav mutfağı Kategori:Romanya mutfağı Kategori:Sloven mutfağı Kategori:Yahudi mutfağı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri