Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sorunlu Aile Ortamında Yetişmek

hilalkocak8we

Active member
Katılım
9 Mayıs 2024
Mesajlar
544
Aile içinde büyüdüğünüzde her zaman çocuk, genç ya da yetişkin olmayacağınızı anlayacağınız bir aile türü ile karşılaştığınızda, işte #43193179 başlıklı narsist aile entry'sini yıllar önce okuduğumda, bu konuların ele alındığı bir platformda bulunmanın önemli olduğunu düşündüm. Bu konular üzerine konuşmaya devam etmek, insanları bilgilendirmek ve yalnız olmadıklarını hissettirmek büyük önem taşır....Bu ailede büyümenin kendi içerisinde avantajları olduğu gibi, maalesef dezavantajları daha ağır basar. Bu coğrafyadaki birçok insanın derin depresyon, anksiyete gibi psikolojik sorunlarla uğraşması bir tesadüf değildir ve genellikle, bu sorunların temelinde yatan neden bu aile yapısıdır. ...Bu tip ailede genellikle en az iki kardeş bulunur. Birkaçı narsistken diğerleri genellikle değersizlik duygusuyla mücadele eder. Narsist kardeşlerin hayat boyunca "ben" odaklı düşünceleri ve yoğun egoları çevrelerine güçlü bir güven verme potansiyeline sahip olabilir ancak iyi bir çevrede yetişmemiş narsistler genellikle sorunlu olurlar; ve bu kardeşlerin aile içinde diğer kardeşlere sorun yaratma eğilimi yüksektir. Değersizlik hissi yaşayan kardeşlerin temel sorununun "sevgisizlik" olduğu ifade edilebilir. Bu boşluğun içinde büyüyen bireylerin hayat boyunca sevgi arayışında olmaları rastlantı değildir. ...Bu ailede ebeveynler genellikle çocuklarını "kendilerini desteklesin, bana bakabilsinler" şeklinde yetiştirirler. Çocuklarının geleceği ve meslekleriyle ilgili pek ilgilenmezler; çünkü onlar da zorlu bir süreçten geçmektedir ve yol gösteren biri olmamıştır. Bir şeylerin iyiye gideceğini umut ederler ancak sadece "okuyun" demekle yetinirler. Eğitim gibi konularda bilgisiz olmaları da şaşırtıcı değildir çünkü çoğunlukla orta ve alt gelir grubundadırlar. Bu ebeveynlerin eğitim ve gelecek konusunda bilgisiz olmalarının nedeni genellikle yetiştikleri otoriter ve şiddet içeren ortamdır. Sevgisizlik ve cehalet bir araya geldiğinde, bu ailede yetişen çocuklar genellikle ebeveynlik konusunda zorlanır. Açık fikirli ve yeniliklere açık çocuklar, otoriteyi ve cehaleti sorguladıklarında genellikle aşağılanıp değersiz hissettirilirler. Suç, sadece ebeveynlere atfedilemez. Yetiştikleri ortam, çocuklarına yansıttıkları düşünceyi oluşturur. Bu ebeveynleri değiştirebilecek tek şey, aile içi refahın artması ve aile içinde gerçekleri kavramış bir kardeşin diğerlerine destek olmasıdır. Bu kardeşler genellikle ortaya çıkarlar ve genellikle başarısız olurlar çünkü destekleyen kişiler ya mevcut değiller ya da destek sağlamazlar. ...Sonuç olarak, bazen bu ailelerde büyüyen çocuklar, dezavantajlı durumlarının farkına varıp hayatlarını değiştirmek için adım atmayı öğrenirlerse, bilinçli ve sağlam adımlarla ilerleyen bireyler olabilirler. Bu yüzden, bu konular hakkında konuşmak, birçok insanın ruhsal sorunlarını anlamasına ve çözmesine yardımcı olabilir. Özellikle bu coğrafyada, üzerinde durulması gereken konulardan biri budur.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri