küçükresim|upright|Soya sütü Soya sütü, soya fasulyesinin emilmesi, öğütülmesi ve kaynatılmasıyla elde edilen bitki bazlı bir bitkisel süt türüdür. Yağ, su ve protein emülsiyonudur. Orijinal şekli, tofu üretiminin doğal bir yan ürünüdür. 21. yüzyılda Avrupa ve Kuzey Amerika'da yaygın bir içecek haline geldi ve süt üretimine daha yakından benzeyen tat ve kıvam vermek için üretim teknikleri geliştirildi. Badem ve pirinç sütü gibi, benzer sebze bazlı sütler ile birlikte, vejeteryanler ve laktoz intoleransı olan kişiler tarafından normal süt yerine tüketilebilmektedir. Kaynakça . Kategori:Çin mutfağındaki içecekler Kategori:Tayvan mutfağı Kategori:Malezya mutfağı Kategori:Süt Kategori:Hayvansal ürün analogları Kategori:Soya yemekleri Kategori:Vegan mutfağı Kategori:Bitki sütü Kategori:Süt ikameleri Kategori:Vejetaryenlik ve içecekler Kategori:Tayvan mutfağındaki içecekler Kategori:Hong Kong mutfağındaki içecekler Kategori:Kore mutfağındaki içecekler Kategori:Japon mutfağındaki içecekler Kategori:Alkolsüz içecekler Kategori:Çinli icatları