Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

sucuk dilimlerken yaşanan standardizasyon sorunu

asliakgunawkre

Well-known member
Katılım
26 Mayıs 2024
Mesajlar
928
Genelde dilimleme yapılan her durumda geçerli olmakla beraber en çok sucuk dilimlerken fark edilen “dilimlerinin hepsinin istenen şekilde aynı kalınlıkta olmaması” sorunudur. Malum sucuk dilimlerinin kalınlığı önemli bir parametredir. Çok ince dilimlerseniz ateşte kısa sürede kuruyup fazla pişme sorunu yaratır, kalın doğradığınız zaman da kütük gibi sucuk dilimleri tüm ahengi bozar. Ayrıca lokma başına alacağınız fazladan sucuğa sebebiyet vereceği için israfa yol açar. Dile getirilmeyen ama gayet iyi bilinen basit bir kural vardır ki sucuk diliminin sayısı ve dolayısıyla kazanılacak lezzetli her bir lokmanın sayısını iyi ayarlayabilmek gereklidir. Önemli bir optimizasyon sorunsalıdır. Mütevazi tecrübelerime dayanarak ideal bir sucuk diliminin 2 milimetre civarı bir kalınlığa sahip olması uygundur derim ben. Tabi bu iki milim göz kararı alınır ve bıçak uygun aralıklarla her seferinde bu oranı yakalamaya çalışılarak sucuğa yönlendirilir. Fakat tam burada sıkıntı vardır işte. O iki milimi baştan ayarlamak kolaydır ama sucuğun alt tarafına inildikçe bıçak fizik kuralları gereği basıncın az olduğu tarafa yani boşluk tarafına kaymak iradesindedir ki bu durum sizin diliminizin minyatür bir karpuz dilimi gibi görünmesini sağlar. Bir tarafı kalın bir tarafı zar gibidir. Olmamıştır işte! Aynı kalınlık muhafaza edilememiştir dilimin bütününde. Hata bu dilimle kalmayacaktır tabiî ki. Tekrar beyaz bir sayfa açabilmek için sucuğu bu seferde ters tarafa doğru fazlalığını alarak kesmek gerekecektir. Eğer bu ikinci dilimden sonra sucuğunuz tekrar ilk anki nefasetine, yani kesilen yüzeyin alanı yer düzlemi arasında 90 derecelik açılı haline, dönerse elinizde gayri nizami iki adet dilim bulunmasına aldırmayıp “kalan sağlar bizimdir” ilkesiyle yola devam edilmelidir. Bu iki dilim eğitim zaiyatı olarak görülüp kafaya takılmamalıdır, zira hayatta daha önemli sıkıntılar da vardır. Zaten yeteri kadar kayıp verildikten sonra eliniz daha düzenli kesmeye alışacak sucuk dilimlerinizin standardizasyonu sağlanacaktır. Sanırım önemli olan acele etmeden kontrollü olarak indirmektir bıçağı alt kısıma. Fakat bu andan sonra başka bir sinsi tehlike bizi beklemektedir. “Aman ne güzel kesiyorum, elim alıştı” diyerek kaptırılmamalı, dilimlediğiniz sucukların toplam yüzey alanının tavanınızın yüzey alanını geçmesine müsaade edilmemelidir. Bitirirken (bkz: olsa da yesek)
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri