Sura bir et yemeğidir. Sura, Ege Bölgesi’nin büyük bir kesiminde Aydın, Manisa, ve İzmir çevresinde yapılan geleneksel et yemeklerinden biridir. Balıkesir'de de yapılır. Kuzu ya da oğlak kaburgasından yapılır,Baharatlı iç pilav, kuzu kaburganın içine doldurularak bakır tencerede pişirilir. Sos dökülerek fırına verilir. Kendi pilavıyla birlikte servis edilir. Kurban Bayramı gibi özel günlerde pişirilir. Yörelere Göre Çeşitleri Denizli Kaburga Dolması (Sura) Denizli Kaburga Dolması (Sura) malzemeleri pirinç, kaburga eti, tereyağ,biber salçası, karabiber, badem, tere yağ, kırmızı biber, tuz, karabiber, maydanoz, kara reyhandır. Ayrıca bakınız Kaburga dolması Kaynakça Kategori:İzmir mutfağı Kategori:Ege mutfağı Kategori:Marmara mutfağı Kategori:Osmanlı mutfağındaki et yemekleri Kategori:Türk mutfağındaki et yemekleri Kategori:Aydın mutfağı Kategori:Balıkesir mutfağı Kategori:Manisa mutfağı