[[Dosya:Sushi plate (盛り合わせ).jpg|küçükresim|350px|sağ|Suşi tabağı (盛り合わせ), solda çeşitli saşimiler]] küçükresim|sağ|Paketlenmiş nigirizuşi Bu maddede geleneksel ve bazı modern suşi ve saşimi malzemeleri listelenmiştir. Pek çok malzeme Japon mutfağına özgün olduğu için, daha kolay araştırma imkânı sağlaması için isimleri Türkçe okunuş yerine kasıtlı olarak İngilizce yazım kurallarına göre listelerde yer almıştır. Sarım malzemeleri Tofu: Soya peyniri, Soya sütü çökeltisinden yapılır. Yapımda süt kaynatılırken yüzeyde oluşan pıhtı toplanır ve kurutulur. Bu kurumuş, ince malzemeye Tofu zarı denir. Yumurtalar Deniz Mahsulleri Balıklar Kabuklular Yumuşakçalar Diğer Yumurtalar Deniz Yosunları Sebzeler Kırmızı ve Beyaz Etler Şioyaki: Tuzlanmış ve kömür ateşinde pişirilmiş et Yukhoe: Kore stilinde, çeşitli baharatlar ve soslar ile marine edilmiş et Galbi: Kore stilinde, soya sosuyla marine edilmiş et Kaynakça Kategori:Japon mutfağı Kategori:Et yemekleri