[[Dosya:Various grains.jpg|küçükresim|Yulaf, arpa ve buğdaydan yapılmış tahıl ürünleri]] Tahıl ya da hububat genellikle buğdaygillerden hasat edilen ürünlere ve onların tohumlarına verilen addır. Dünyanın her yerinde yaygın olarak bulunan, yiyecek olarak tüketilen bitki ürünleridir. Günlük hayatta ekmek ve ürünlerinin yapımlarında un halinde kullanılırlar. Bununla beraber kullanım alanları geniş olan ürünledir. Bu Familyanın 400 civarında cins ve 4500 civarında tür içerdiği bilinmektedir. Tahılların dünyada 614 milyon hektar üzerinde işlendiği bilinmektedir. Tahılların ülkelere ve bölgelere göre dağılımına bakıldığında ise Avrupa, Kuzey Amerika ve Yakın Doğuda buğdayın yaygın olduğu gözlenirken, Uzak doğu ülkelerinde Pirinç olduğu görülmektedir. küçükresim|220px|İngiltere'de bir buğday tarlası Dünyada tahıl üretim miktarları Aşağıdaki tabloda 1961, 1980, 2000, 2018 ve 2019/2020 yıllarına ait dünyadaki yıllık tahıl üretim miktarları görülmektedir. Tahıl çeşitleri Serin iklim tahılları [[Dosya:Chickens feeding.jpg|küçükresim|250px|Tavuklar genellikle buğday gibi tahıllarla beslenirler.]] Buğday Arpa Yulaf Çavdar Sıcak iklim tahılları Mısır Sorgum Darı Pirinç Ayrıca bakınız Buğdaysı meyve Kepek (tarım) Tahıl patlağı Tahıl ezmesi Hububat Bakliyat Notlar Kaynakça Dış bağlantılar Tahıllar Kategori:Temel gıdalar Kategori:Ekinler