küçükresim|Tangzhong tekniği kullanılarak yapılan bir Hokkaido Ekmeği ( Japon Süt Ekmeği). Tangzhong Japon mutfağından gelen yumuşak maya hamurları hazırlamak için bir tekniktir. Hamura katılmadan evvel un ve sıvı malzeme (su veya süt olabilir) maya ile birlikte az bir süre pişiriliyor. Bu yöntem undaki nişastaları jelatinleştirdiği için hamur daha çok su emiyor. Nişasta su ile birlikte ısıtıldığında hamurun su tutma kapasitesini artırıyor. Hamur yapışkan olmadığı için daha kolay yoğruluyor. Hong Kong'un pastahanelerinde kullanılan teknik ile hazırlanan ekmeklere Hokkaido ekmeği ve Japon süt ekmeği denir. Kaynakça Kategori:Japon mutfağındaki ekmekler Kategori:Yemek yapma yöntemleri Kategori:Mayalanmış yiyecekler Kategori:Hong Kong mutfağı Kategori:Çin mutfağı Kategori:Hamur işleri