Tarçınlı çörek (; ; ; ), Kuzey Avrupa kökenli bir tatlı çörektir. Genellikle etin iri taneli kaya tuzu ile işlenmesiyle hazırlanırken, bazen şeker ve baharat da eklenir. Konserve sığır eti, birçok mutfakta bir bileşen olarak öne çıkar. Tarçınlı çörek, üzerine ince bir kat tereyağı üzerine bir tarçın ve şeker karışımının (ve bazı durumlarda kuru üzüm veya diğer bileşenlerin) serpildiği, mayalı hamurdan oluşur. Hamur daha sonra yuvarlanır, ayrı porsiyonlara bölünür ve pişirilir. Ana bileşenleri, sağlam ve tatlı bir tat sağlayan un, tarçın, şeker ve tereyağıdır. Kaynakça Kategori:İsveç mutfağındaki tatlılar Kategori:Fin mutfağındaki tatlılar Kategorianimarka mutfağındaki tatlılar Kategori:Norveç mutfağındaki tatlılar Kategori:Alman mutfağındaki tatlılar Kategori:Avusturya mutfağındaki tatlılar Kategori:Amerikan mutfağındaki tatlılar Kategori:Kanada mutfağındaki tatlılar Kategori:İzlanda mutfağı Kategori:Eston mutfağı Kategori:Şekerli ekmekler