küçükresim|Pilavla servis edilen tas kebap Tas kebap veya tas kebabı, Türk mutfağında yer alan etli bir sulu yemektir. Macar yemeği gulaş ile karşılaştırılabilir. Basılı ilk yemek kitabı Melceü’t-Tabbâhîn'de tas kebabı tarifi vardır. Yörelere Göre Çeşitleri Diyarbakır Üsküre Kebabı / Diyarbakır Tas Kebabı Malzemeleri kuzu eti (Karakaş ırkı koyunlarının 1 yaşına gelmiş kuzularının bel ve kaburga kısımlarından elde edilen), arpacık soğan, patates (ceviz büyüklüğünde), domates salçası, tereyağı (Kıl keçisi sütünden elde edilen),Karacadağ Pirinci,pul biber, karabiber, sudur. Diyarbakır Üsküre Kebabı / Diyarbakır Tas Kebabı 20.08.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Urfa Miftahi Tas Kebabı/ Şanlıurfa Miftahi Tas Kebabı Malzemeleri; Yemek için kuşbaşı doğranmış orta yağlı kuzu eti, arpacık soğanı, küçük doğranmış kuyruk yağı, karabiber ve sudur. Salata için maydanoz, kuru soğan, nar pekmezidir. Urfa Miftahi Tas Kebabı/ Şanlıurfa Miftahi Tas Kebabı 06.06.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Kaynakça Kategori:İran mutfağındaki sulu yemekler Kategori:Türk mutfağındaki sulu yemekler Kategori:İran mutfağı Kategori:Türk mutfağı