Tavşan yahnisi tavşan eti ile hazırlanan bir sulu yemekdir. Alman mutfağında Hasenpfeffer adlı yahni marine edilmiş yaban tavşan eti ile hazırlanır. Marıne et suyu, kırmızı şarap, sirke, esmer şeker, defne yaprağı, tarçın, karanfil, yenibahar, tuz ve biber içerir. Tavşan bu marinede 24 saat bekletilir. Kızgın yağda tavşan pembeleşinceye kadar kızartılır. Marine ve soğanlar tencereye eklenir ve kısık ateşde pişirilir. Amerikan mutfağında cottontail tavşanı tuzlanmış domuz eti, defne, maydanoz kökü, kereviz, soğan, beyaz şalgam, pırasa ve pirinçve kara biber ile birlikte haşlanır. Servis edilmeden önce biraz Madeira şarapı ilave edilebilir. Fransız mutfağında soupe de lièvre soğan, havuç, kereviz, sarımsak, buket garni kırmızı şarap sirkesi, et suyu, krema, jambon ve maydanoz ile hazırlanır. Osmanlı Mutfağındaki Çeşitleri Basılı ilk yemek kitabı Melceü’t-Tabbâhîn'de tarifi verilmiştir. Türk Yöresel Mutfağındaki Çeşitleri Isparta tavşan yahnisi çeşidi yapılmaktadır. Kaynakça Kategori:Avcılık Kategori:Yahniler Kategori:Alman mutfağındaki çorbalar Kategori:Amerikan mutfağı Kategori:Fransız mutfağındaki çorbalar Kategori:Tavşan yemekleri Kategori:Jambonlu yemekler Kategori:Osmanlı mutfağındaki yahniler Kategori:Türk mutfağındaki yahniler