Taze ceviz reçeli veya ceviz reçeli Türk mutfağında yer alan bir reçel türüdür. Osmanlı döneminden beri yapılmaktadır. Ceviz reçeli yaz aylarında henüz olgunlaşmamış yeşil cevizlerle yapılır. Kuzey Kafkas mutfak kültürün de yer alır. Yörelere Göre Çeşitleri Hatay Ceviz Reçeli Hatay Ceviz Reçeli 08.12.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Adilcevaz Ceviz Reçeli Adilcevaz Ceviz Reçeli 11.07.2019 tarihinde Adilcevaz İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Türk Patent ve Marka Kurumuna tescillenmesi ve coğrafi işaret alması için başvuruda bulunulmuştur. Kıbrıs Türk Mutfağı’nda çeşitleri Ceviz macunu olarak bilinir. Malzemeleri;ham taze ceviz, badem, limon suyu, sıvı yağ, karanfil, toz şeker, su, limon, sönmüş kireç ve sudur. Kaynakça Kategori:Türk mutfağındaki reçeller Kategori:Osmanlı mutfağındaki reçeller Kategori:Hatay mutfağı Kategori:Kıbrıs Türk mutfağı