Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

TIC-80

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
TIC-80, özgür ve açık kaynak kodlu bir fantezi konsoludur. Konsol dahilinde 1980'lerdeki kısıtlı sistemleri taklit eden bir ortamda oyun yapımı, oynanışı ve paylaşımını mümkün kılar. TIC-80 ile yapılan oyun ve programlar sanal oyun kartuşları olarak dışarıya aktarılabilir ve Android, Linux, MacOS, Windows, Raspberry Pi, Nintendo 3DS, RetroArch ve HTML5 (WebAssembly kullanarak) gibi platformlarda çalıştırılabilir. Konsol JavaScript, MoonScript, Lua, Micropython, Ruby, Wren, Fennel, Squirell ve D gibi dilleri destekler. TIC-80 genelde daha önce çıkan ve açık kaynak olmayan fantezi konsolu PICO-8 ile karşılaştırılır. İki sistem de klasik ev bilgisayarları ve konsollara ilgi duyan oyun geliştiricileri arasında popülerlik kazandı. Kapasitesi Bir fantezi konsolu olarak TIC-80'nin retro-tip oyun hissiyatı vermesi için grafiksel ve işlemsel açıdan bazı sınırlamaları vardır. Bu sınırlamalar 240x136 ekran, 16'lı renk paleti, 256 8x8 imge sınırı ve 4 kanallı ses olarak sıralanabilir. Bu "minik bilgisayarda" gömülü olarak bulunan araçlar geliştiricilerin kod düzenlemesine, çizim yapmasına, müzik bestelemesine ve oyunlar için grafik bir arayüz ile harita/bölüm oluşturmasına olanak tanır. Özellikleri Kaset TIC-80, sıralı bellek alanlarını toplu halde kaset olarak dışarı aktarabilir. Fiziki olan orijinal kasetlerin aksine TIC-80 kasetleri sanaldır ve veya özel tip dosya formatlarında saklanırlar. dosyaları , özel dosyaları komutuyla oluşturulabilir. Bu dosyalar aynı şekilde komutu ile yüklenip ile konsol içinde çalıştırılabilir. TIC-80'nin ayrıca SURF adında BBS benzeri bir kaset tarayıcısı vardır. Lua ile yazılan TIC-80 kasetlerini PICO-8 uyumlu yapmak için betikler var olsa da tam uyumluluk sağlanması zordur. Kasetlerin olarak dışa aktarımında sıralı bellek steganografi ile kaset görseline gömülür. Bu dışa aktarım biçimi formatına göre daha kısıtlı olduğu için (zlib sıkıştırmaya rağmen 256 x 256 piksel, her biri 4 kanal, kanal başına 3 veri birimi, yani 256 * 256 * 4 * 3 bit / 8 = toplamda 98,304 bayt) pratik değildir. böyle bir depolama kısıtlamasına sahip olmadığı için özel formatına kıyasla daha yaygın kullanılır. Renk paleti Kaynakça Kategori:Video oyunları Kategori:Emülatörler Kategori:Fantezi konsolları
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri