Tinga, parçalanmış etin (tavuk, domuz veya sığır) üzerine domates, chipotle ve soğan içeren sosun eklenmesiyle hazırlanan Meksika mutfağına ait yemek. Puebla kökenlidir. Ana yemek olarak tüketilebildiği gibi, arroz blanco ile birlikte de sunulmaktadır. Kelime anlamı olarak tinga, İspanyolcada "kaba" veya "karışıklık" anlamına gelir. Çeşitleri Tostada de tinga - Tostadanın üzerinde sunulmaktadır. Molote de tinga - Mısırdan yapılan bir hamurun içine doldurularak sunulur ve adını moloteden alır. Taco de tinga - Tortillaya sarılır ve taco şeklinde servis edilir. Kaynakça Kategori:Meksika mutfağındaki tortilla ile yapılan yemekler Kategori:Meksika mutfağındaki sokak yiyecekleri Kategoriuebla'da kültür Kategori:Meksika mutfağındaki domuz eti yemekleri Kategori:Meksika mutfağındaki sığır eti yemekleri Kategori:Meksika mutfağındaki tavuk yemekleri