Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

TLR2

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim|260px|TLR2 proteini yapısı TLR 2 ya da Toll benzeri reseptör 2 (Toll Like Receptor 2), insan bağışıklık sisteminde rol oynayan biyomoleküllerden biridir. TIL4, CD282 olarak da bilinir. İnsanlarda 4. kromozomun 4q32 bölgesinde bulunur. Bazı hücrelerin yüzeyinde bulunan, yerli ve yabancı inorganik maddeleri tanıyabilen ve uygun sinyalleri hücreye ve/veya sinir sistemine geçiren bir hücre zarı proteini, reseptörüdür. TLR 2, insanlarda bulunan, birbirine benzer, geniş Toll benzeri reseptörler ailesinin üyelerinden biridir. TLR1'in bulunduğu canlı grupları şunlardır: Eukaryota, Metazoa, Kordalılar, Craniata, Omurgalılar, Euteleostomi, Memeliler, Eutheria, Euarchontoglires, Primates, Haplorrhini, Catarrhini, Hominidae,Homo . TLRler, Drosophiladan insana kadar büyük oranla korunurlar ve yapısal ve fonksiyonel benzerlikleri paylaşırlar. Enfeksiyöz ajanların patojenite ile ilişkilendirilen moleküler kalıplarını (PAMPlar) tanırlar ve bunlara karşı etkin bağışıklığın gelişiminde etkili olan sitokinlerin üretilmesine aracılık ederler. Farklı TLR'ler farklı ekspresyon kalıpları gösterirler. Bu gen, her daim bulunup, okunur ve periferik kanda lökositlerde bulunurlar. Gram pozitif bakteriler ve NF-kappaB yoluyla mayalarda sergilenirler. Etkisi TLR 2, bağışıklık sistemi hücreleri yüzeyinde bulunan ve bazı bakteriyal, fungal, viral ve endojen inorganik maddeleri tanıyan memran almaçıdır. Bağlı maddelerin fagositozu endozom/fagozom içinde yer alır ve hücresel aktivasyon sonucu makrofajlar, PMN ve dendritik hücreler gibi doğuştan gelen bağışıklık sisteminde yer alan, özel olmayan bağışıklık sistemi elemanları olan B1a'ların görevini üstlenerek ilk MZB antikorlarını oluşturur ve özelleşmiş antikor oluşum sürecinde kullanırlar. Tümör nekrozis faktörü-alfa (TNF ?) ve farklı interlökinler (IL-1alfa, IL-1beta, IL-6, IL-8, IL-12) vb. sitokinler karmaşıklaştırılmıştır. TLR'lerin keşfedilmesinden önce aşağıda özellikleri verilmiş olan maddelerden bazıları "Modülin" adı verilen grup altında toplanmıştır. Ekspresyon TLR2, mikroglia, Schwann hücreleri, monositler, makrofajlars, dendritik hücreler, polimorfonüklear lökositler, B hücreleri (B1a, MZB, B2), T hücreleri CD4, CD25'de eksprese edilirler. TLR2, bunlardan başka bronş tüplerinin ve alveollerin epitelinde de bulunurlar. Agonistler Kaynakça Dış bağlantılar www.ncbi.nlm.nih.gov 2
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri