Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Transport Relay Translation

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
TRT (Transport Relay Translator) geçiş yöntemi, OSI referans modeli taşıma (transport) katmanında çalışan bir çeviri yöntemidir. IPv6 desteği verilememiş IPv4 cihazlara (örneğin IPv4 web sunucuları) IPv6 protokolünü kullanarak erişmek için kullanılması planlanmıştır. [1] TRT yöntemini kullanan bir ağda 3 bileşen yer almaktadır. Bunlar IPv6 istemci, IPv4 istemci ve TRT yönlendiricidir. IPv6 / IPv4 istemci üzerinde temel bağlantı ayarları (IPv6/ IPv4 adresi verme ve varsayılan ağ geçidi tanımlama) ve IPv6 istemciden, IPv4 istemciye bağlantı kurmakta kullanılacak TRT öneki için yönlendirme ayarları da yapılmalıdır. Yalın IPv4 istemcisine erişmek isteyen yalın IPv6 istemci, TRT IPv6 önekinin sonuna erişmek istediği IPv4 istemcisinin adresini ekler. TRT yönlendirici, belirlenen TRT önekine sahip paketleri bir istemciden alır, diğer istemciye yeni bir TCP/UDP bağlantısı açar ve paket verisine çevrilecek protokolün başlığını ekleyerek paketi gönderir. [1] TRT geçiş yönteminde kullanılan adres yapısı Şekil'de gösterilmiştir. Avantajları Yalın IPv6 ve yalın IPv4 kullanan uçlarda ek bir ayarlama gerekmemektedir. IPv6 ‘dan IPv4’e başlık çevirme prensibi ile çalışan çevirme yöntemleri pathMTU ve parçalama işlerini gerçekleştirmelidir. TRT yöntemi bir üst katmanda gerçekleştiği için bu durum söz konusu değildir. Dezavantajları TRT durum bilgisini tutan bir sistemdir. TRT yönlendirici üzerinde o an haberleşen uçların bilgisini tutmaktadır. İki ucun oturumu tek bir TRT yönlendiricisi üzerinden gerçekleşmektedir. Bu da TRT yönlendiricisini tek noktada arıza tehdidine karşı açık hale getirmektedir. Paket başlığı değiştiği için IPsec ile uçtan uca güvenlik ve doğrulama yöntemleri TRT ile kullanılamamaktadır. Kaynakça J. Hagino, K. Yamamoto, “An IPv6-to-IPv4 Transport Relay Translator”, RFC 3142, Haziran 2001 OpenBSD Manual Pages, “faith - IPv6-to-IPv4 TCP relay capturing interface”, http://www.openbsd.org/cgi-bin/man.cgi?query=faith&sektion=4 “IPv6 configuration guide for FreeBSD users”, https://web.archive.org/web/20110802044233/http://www.kame.net/~suz/freebsd-ipv6-config-guide.txt “The Faith TRT for FreeBSD and NetBSD”, http://www.networkdictionary.com/Networking/Faith-TRT-FreeBSD-and-NetBSD.php “The totd ('Trick Or Treat Daemon') DNS Proxy”, https://web.archive.org/web/20091206044048/http://www.vermicelli.pasta.cs.uit.no/software/totd.html S. Kent, R. Atkinson, “Security Architecture for the Internet Protocol”, RFC 2401, Kasım 1998 DNS Security Extensions RFC's, http://www.dnssec.net/rfc Kategori:İnternet
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri