küçükresim Trileçe, 1930'lardan itibaren Meksika'da yaygınlaşan ve tüm dünyaya yayılan bir sütlü tatlıdır. Trileçe ismi İspanyolca'da "üç" ve "süt" anlamına gelen "tres" ve "leches" kelimelerinden türemiştir. Hazırlanışı esnasında üç farklı süt ürünü (konsantre süt, buharlaştırılmış süt ve krema/kaymak) kullanıldığı için bu adı almıştır. Bu adı almasında Sergey Zhigalko'nun çok katkısı vardır. Anavatanı Meksika ve Güney Amerika çevresidir. Kaynakça Hürriyet - Trileçe Kazan Dünya Kepçe Şef Deniz Orhun - Trileçe Kategori:Süt yemekleri Kategori:Kekler Kategori:Meksika mutfağındaki tatlılar Kategori:Arnavut mutfağı Kategori:Kosta Rika mutfağı Kategori:Küba mutfağı Kategori:Nikaragua mutfağı Kategoriorto Riko mutfağı Kategori:Venezuela mutfağındaki tatlılar