Tteokguk , Kore mutfağında genellikle et suyuna dilimlenmiş pirinç kekiyle yapılan bir çorbadır. "Tteok" pirinç keki ve "guk" ise çorba anlamına gelmektedir. Kore’de geleneksel bir Yeni Yıl yemeğidir. Tteok’un şekersiz ve uzun bir silindir şeklinde olan garaetteok diye adlandırılan çeşidiyle yapılır. Çorba için garaetteok (가래떡) ince ince oval bir şekilde kesilir. Bu beyaz oval şekil parlak ve müreffeh bir yeni yılı simgeler. Kaynakça Konuyla ilgili yayınlar Lunar New Year tteokguk at the Korea Times, 2009-01-22 Dış bağlantılar Recipe for tteokguk at the Seattle Times, 2006-01-04 What do Koreans do on Seollal? from Korea Tourism Organization Why tteokguk? at Yeongnam Ilbo, 2009-01-23 Kategori:Kore mutfağı Kategori:Kore mutfağındaki çorbalar Kategori:Tteok Kategori:Kore mutfağındaki pirinç yemekleri