Türk mutfağında Adıyaman'ın yöresel lezzetleri görücüye çıktı İhlas Haber Ajansı. Adıyaman'da Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde kentin coğrafi işaretli yöresel yemekleri ve yiyecekleri ikram edildi. Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde Adıyaman Üniversitesi tarafından üniversitenin kampus alanında etkinlik organize edildi. Düzenlenen etkinlikte Adıyaman çiğköftesi, Adıyaman kebabı, tavuklu pilav, cevizli irmik helvası, badem şekeri ve çikolatası gibi yöresel ürünlerin tanıtımı yapıldı. Adıyaman Valisi Osman Varol, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Muzaffer Çağlar ve diğer yetkililer de etkinliğe katıldı.
Etkinlik sırasında yapılan konuşmalarda, yöresel lezzetlerin Adıyaman'daki tarihi ve kültürel zenginlikleri gösterdiği belirtilti. Adıyaman Valisi Osman Varol ise, "Bizim bölge olarak baktığımızda gastronomi anlamında çok zengin bir bölgede olduğumuzu söylemek mümkün. İklimiyle gerçekten tarım ürünleri açısından ideal bir memleket olan Adıyaman’ın da doğal olarak gastronomisi yani mutfak kültürü oldukça kuvvetli" dedi.
Etkinlikten sonra halk oyunları gösterisi yapıldı ve katılımcılar etkinliğe destek veren kişilere teşekkür belgesi takdim edildi.