# Türkiye'nin Organik Sarımsağında Hasat Başladı
Aksaray'da, nüfusun büyük bir kısmının geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılığın önemli bir bileşeni olan sarımsak hasadı başladı. Bu yıl, organik ve GDO'suz üretilen sarımsakta rekolte beklentisi 100 dönümlük alanda 200 ton olarak belirlenmiştir.
Üretici Aydın Öngün ve oğlu Uğur Öngün, iklim değişikliğinin erken hasata sebep olduğunu, ancak rekoltenin beklediklerinden daha yüksek olduğunu ifade ediyorlar. Öngünler, 7. yılını dolduran organik sarımsak üretiminde, Aksaray'a özgü bir çeşit kullanıldığını ve GDO'suz, tam organik yöntemlerle yetiştirildiğini vurguluyor.
İHA tarafından alınan haberde, üretmenin zorlukları ve iklim değişikliğinin etkileri hakkında herhangi bir açıklama yapılmamış olsa da, hasatın erken başlaması ve yüksek rekolte dikkat çekiyor.