Görevlinizden tercihinizi belirtmeniz önemlidir çünkü belirtmezseniz sizden önce talep edilen açılmış şişedeki şarabı içersiniz. Örneğin THY uçuşunda şarap istemeniz durumunda, Arjantin, Fransız, İspanyol ve Türk şarapları arasından seçebilirsiniz. 4 adet şarap birimi bulunmaktadır ve her bir birimi 6 farklı şarap çeşidi içerir. 24 çeşit şarapın yarısı gidiş, yarısı dönüş için stoklanır. Siz yumuşak bir kırmızı şarap istersiniz. Merlot olsun.
Bu şarabın kupajı, sepajı gibi detayları belirtmeniz gerekir. De belirtmezseniz, oradaki görevli size önce talep edilen açılmış şaraptan bir kadeh ikram eder. Siz de afiyetle içersiniz ama bunu aşağıda belirteceğim nedenden ötürü çok da dert etmezsiniz.
Uçaktan tadılan şarabın tadı, düşük hava basıncı, düşük nem oranı, yüksek gürültü seviyesi ve psikolojik faktörler gibi çevresel ve fizyolojik nedenlerden dolayı farklı gelir. Kabin içi basıncının düşük olması tat tomurcuklarının duyarlılığını azaltırken, düşük nem burun ve ağızda kuruluğa yol açarak tat ve koku alma yeteneğimizi zayıflatır. Tatlılık algınız %15-30 oranında değişirken tuzluluğa duyarlılığınızı daha yüksek oranda yitirirsiniz. Ek olarak kabin içindeki yüksek gürültü seviyesi de tat algınızı olumsuz etkiler. Çoğu görevli bunu bilir ve buna göre davranır.
Bu şarabın kupajı, sepajı gibi detayları belirtmeniz gerekir. De belirtmezseniz, oradaki görevli size önce talep edilen açılmış şaraptan bir kadeh ikram eder. Siz de afiyetle içersiniz ama bunu aşağıda belirteceğim nedenden ötürü çok da dert etmezsiniz.
Uçaktan tadılan şarabın tadı, düşük hava basıncı, düşük nem oranı, yüksek gürültü seviyesi ve psikolojik faktörler gibi çevresel ve fizyolojik nedenlerden dolayı farklı gelir. Kabin içi basıncının düşük olması tat tomurcuklarının duyarlılığını azaltırken, düşük nem burun ve ağızda kuruluğa yol açarak tat ve koku alma yeteneğimizi zayıflatır. Tatlılık algınız %15-30 oranında değişirken tuzluluğa duyarlılığınızı daha yüksek oranda yitirirsiniz. Ek olarak kabin içindeki yüksek gürültü seviyesi de tat algınızı olumsuz etkiler. Çoğu görevli bunu bilir ve buna göre davranır.