Ulus Haberleri - Bartın'da Türk Mutfağı Haftası kutlandı - Son Dakika Bartın Haberleri
Güncelleme Tarihi: Mayıs 27, 2024 16:15
Ayhan ACAR/ULUS (Bartın),(DHA)
BARTIN'da Türk Mutfağı Haftası etkinliklerle kutlandı; Bartın'ın yöresel lezzetleri tanıtıldı. Bartın'da, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası, etkinliklerle kutlandı. Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Özel İdare Genel Sekreter vekili Uğur Karakaya, İl Genel Meclisi Başkanı Turhan Kalaycı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Özlem Koçak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş ve vatandaşlar katıldı.
Bartın Valisi Nurtaç Arslan etkinlikte yöresel ürün pazarını gezdikten sonra, Bartın’un yöresel lezzeti olan etli keşkeği karıştırdı. Etkinlikte, coğrafi işaretli ürün olan Ispıt kavurması ile kara mancar, mısır unlu saç baklavası, un dolması, soğan oku kavuşması, gözleme ve etli keşkek ikramı yapıldı.
FOTOĞRAFLI Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberleri, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi Hurriyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.