Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ulusal Gıda Kompozisyon Portalı

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Hakkında Ulusal Gıda Kompozisyon Portalı projesi, TÜBİTAK KAMAG TARAL 1007 destek programı kapsamında başlatılmıştır. Ulusal Gıda Kompozisyonunun Belirlenmesi ve Yaygın Sürekli Paylaşım Sisteminin Oluşturulması 107G208 Projesi 01.12.2008 tarihinde başlamış olup 01.12.2012 tarihinde bitirilmiştir. Toplumun yaşam kalitesini artırmak amacıyla sağlık ve beslenme durumunun belirlenmesi buna bağlı olarak ulusal beslenme programlarının oluşturulması sağlıklı ve üretken toplumlar için vazgeçilmez bir gereksinimdir. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin esası doğru gıdaların doğru miktarlarda alınmasıdır. Gıdaların bileşimleri; üretim koşulları, coğrafik özellikler, hasat, taşıma, depolama, işleme, tüketim koşulları gibi çeşitli faktörden etkilenmektedir. Proje Türkiye coğrafyasında üretilmekte ve tüketilmekte olan işlenmiş ve işlenmemiş tarımsal ürünlerin besin öğeleri bileşimlerinin ileri laboratuvar analiz teknikleri ile belirlenmesi ve izlenebilir veri üretme-kullanma-yönetmeyi içeren özgün dinamik ulusal bir sistem oluşturulması esasına dayanmaktadır. Araştırma sonuçları gıda tüketicisi başta olmak üzere; Ar-Ge, tarım, gıda, beslenme, sağlık, üretim, ithalat-ihracat gibi pek çok sektörün hizmetine sunulacaktır. Proje verilerinin konuyla ilgili bilimsel çalışmalara ışık tutarak Ar-Ge alt yapımızın güçlenmesinde önemli bir rol oynayacağı ve Türkiye’yi bilimsel platformlarda temsil edeceği düşünülmektedir. Proje sonuçlarından etkilenecek olan gruplar; Türkiye Cumhuriyeti Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, T.C. Patent Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mahalli İdareler, tarım, gıda sanayi, sağlık ile ilgili Ar-Ge, eğitim ve sivil toplum kuruluşlarıdır. Organizasyon Şeması Müşteri / Kamu Kurumu T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Proje Yürütücüsü / Kurum-Kuruluşlar TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, Gıda Enstitüsü (Yönetici/ Yürütücü) T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Proje Ekibi TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Gıda Enstitüsü T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Konya Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Diyarbakır Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tüketici Güvenliği Laboratuvarları Daire Başkanlığı, Ankara T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Halk Sağlığı Laboratuvarı, İstanbul T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Halk Sağlığı Laboratuvarı, İzmir T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Halk Sağlığı Laboratuvarı, Samsun T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Halk Sağlığı Laboratuvarı, Erzurum Hizmet Alınan Kuruluşlar Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Ana Bilim Dalı Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni Ana Bilim Dalı Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi, Bilişim Teknolojileri Enstitüsü Çıktılar Ulusal gıda kompozisyon veri tabanı Ulusal gıda kompozisyon kitabı Geleneksel gıdalarda ulusal tescil dosyaları Ulusal-uluslararası yayınlar Sistem işleyiş dokümanları 107G208 no'lu proje "Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Kamu Araştırmaları Grubu (KAMAG), Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007 Programı)" tarafından desteklenmektedir. Dış bağlantılar Ulusal Gıda Kompozisyon Portalı : Gıda besin değerleri, Gıda sepeti, Analiz yöntemleri vb. Kategori:Gıda koruma Kategori:Gıda güvenliği Kategori:Gıda kuruluşları
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri