Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ulusal Müze-Koruma Alanı "Kiev Savaşı 1943 "

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Ulusal Müze-Koruma Alanı "Kiev Savaşı 1943", 1943 sonbaharındaki Kiev Stratejik Saldırı Harekâtı'na adanmış bir müzedir. Müze, Ukrayna'nın Kiev Oblastı'na bağlı Vyshhorod Raion, Novi Petrivtsi köyünün eteklerinde yer almaktadır. Müzenin küratörü Kiev Bölgesel Devlet İdaresi Kültür Bakanlığıdır. Mevcut müze müdürü Ivan Petrovich Vìkovan'dır. Müze, Ukrayna Halk Komiserleri Konseyi ve VKP (b) MERKEZ KOMİTESİ tarafından 20 Mart 1945'te “Kiev 1943 Savaşı” müze-koruma alanı olarak oluşturuldu. Müze bugüne kadar dünyanın 85 ülkesinden 10 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edildi. Müze, sabit ve gezici sergiler düzenlemektedir. Müzenin arazisinde her yıl Dinyeper Muharebesi kahramanlarının anısını onurlandırmak için bir dizi tören, toplantılar yapılmaktadır. Sergi sağ|küçükresim| Kiev kurtarıcıları Anıtı Müze sergisi, 1943 sonbaharındaki olayları, Dinyeper Muharebesini ve Kiev Muharebesi sırasındaki Lyutezh Taarruz Operasyonunu anlatıyor. II. Dünya Savaşı Doğu Cephesi serginin ana unsurudur. Tarihsel-kültürel kompleks şunları içerir: 8 hektarlık bir alanda, 1.Ukrayna Cephesi Ordusu Generali Nikolai Fyodorovich Vatutin, 38. Ordu Komutanı Kyrylo Moskalenko, Cephe Askeri Konseyi üyesi Korgeneral Nikita Kruşçev, 3.Muhafız Komutanı gözlem noktaları Tank Ordusu Pavlo Rybalko birliklerinin karargah alanları. Savaş zamanından askeri teçhizat örnekleri; Kiev kurtarıcıları Anıtı. Kiev'in Nazilerden kurtuluşunun anısına yapılan bu anıt, 28 Mart 1957'de Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Hükûmeti'nin kararıyla yaptırılmıştır. Mimarlar Abraham Miletsky ve VV Baklanov, heykeltıraş Iván Pershudchev ile birlikte işin başındaydı; "Kiev Lyutezh Bridgehead Savaşı 1943" başlıklı diorama. 5 Mayıs 1980'de açıldı. Tuvalin boyutları 29x7'dir. MS Prisekin tarafından düzenlendi; Novi Petrivtsi köyündeki anıt kompleksi; 1100 metrelik müze-diyorama. Bu bölümde diyoramaların sergilendiği gösteri alanları yer almaktadır. 1993 yılında Kiev'in kurtuluşunun 50. yıldönümü şerefine açılmıştır; Liutz köprüsünün kahramanları için anıt. 1983 yılında Dinyeper Savaşı'nın 40. yıldönümü ve Kiev'in Nazi işgalcilerinden kurtarılması anısına inşa edilmiştir. "Liutz köprüsünün kahramanlarına" yazan büyük bir anma tabelası var; Hafıza duvarı. Savaştan kalma kahramanların yüksek kabartmaları vardır. 2013 yılında Kiev'in kurtuluşunun 70. yıldönümü için kurulmuştur. Bilimsel çalışma Müze personeli, savaş araştırma materyalleri ve Kiev Polissya tarihinden materyaller üzerinde çalışıyor. Kurtarıcı Başkalaşım manastırı, 17. ve 18. yüzyıllarda Zaporojya Kazaklarına ait bir manastırdır. Galeri Kaynakça Kategori:Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sırasında yıkılmış yapılar Kategori:Ukrayna'daki II. Dünya Savaşı anıtları Kategori:II. Dünya Savaşı müzeleri Kategori:1945'te kurulan müzeler
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri