Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Uranyum nitritler

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim|Uranyum seskuinitrit'in yapısı.Uranyum nitrit çeşitli kimyasalları ifade etmektedir: Uranyum mononitrit (UN), Uranyum seskuinitrit (UN) ve uranyum dinitrit (UN). Burada nitrit kelimesi uranyuma bağlı nitrojenin -3 oksidasyon seviyesini belirtmektedir. Bu maddenin nükleer santraller için daha gelişmiş bir yakıt olma potansiyeli bulunmaktadır zira daha güvenli, daha yoğun ve ısı iletimi açısından daha iletkendir. Bu maddelerin yakıt olarak kullanılabilmesinin önünde bazı engeller bulunmaktadır: Üretim sırasında oksidasyonun önlenmesinin zorluğu Zenginleştirilmiş UF'dan karmaşık bir yolla üretilmesi Yakıtın kullanılabilir ömrü bittiği zaman nasıl imha edilmesi gerekliliği veya nereye atılacağından emin olunamaması Pahalı N (nadir bulunan bir nitrojen izotopu) kullanımının gerekliliği. Sentez Karbotermik indirgeme Uranyum dioksitin karbotermik indirgemesi ile üretilmektedir, aşağıda 2 adımlı bir sentez yöntemi gösterilmiştir. 3UO + 6C → 2UC + UO + 4CO (argon gazı altında, > 1450 °C'de 10 ila 20 saat arasında bekletilmesi gerekmektedir) 4UC + 2UO +3N → 6UN + 4CO Kullanım alanları IV. Nesil nükleer reaktörler için potansiyel yakıt durumundadır aynı zamanda hızlı nötron nükleer test reaktörleri içinde yakıt olarak önerilmiştir. UN en çok kullanılan nükleer yakıt olaran UO'ye göre üstün kabul edilmektedir zira en çok kullanılan yakıta göre yüksek(4-8 kat) ısı iletkenliğine ve daha yüksek erime sıcaklığına sahiptir. Uranyum metaline göre üstün fiziksel özelliklere sahiptir. Ayrıca bakınız Enerji yoğunluğu listesi Nükleer reaktör Uranyum karbür Kaynakça Kategori:Nitrürler
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri