Vakfıkebir ekmeği ekşi mayalı ekmektir. Yuvarlak şekillidir. Taş fırınlarda pişirilir. En büyük özellikleri büyük olması ve kolay bayatlamamasıdır. Lezzetini yörenin unundan ve suyundan aldığı söylenir. Vakfıkebir ile özdeşleşen ekmek ülke çapında ünlüdür. Vakfıkebir ilçesinde her yıl Ağustos ayının ilk haftası Vakfıkebir ekmeğini tanıtmak amacıyla festival düzenlenir. Vakfıkebir Ekmeği 03.08.2018 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Ayrıca Bakınız Coğrafi işaret Dış bağlantılar TRABZON VAKFIKEBİR TAŞ FIRIN EKMEĞİ Vakfıkebir Ekmeği Standarda Kavuştu Vakfıkebir Ekmeği için Taş Fırını Ustası Yetiştirilecek Kaynakça Kategori:Türk mutfağındaki ekmekler Kategori:Tokat mutfağı Kategori:Trabzon mutfağı