Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Vareniki

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
[[Dosya:Wareniki.JPG|küçükresim|Et dolgulu Ukraynalı vareniki ve Smetana ]] küçükresim|Tatlı olarak vişne ile doldurulmuş Ukraynalı vareniki Vareniki (Ukraynaca/Rusça вареники; Tekil Varenik вареник), eski Sovyetler Birliği topraklarında yaygın olan Slav mutfağının bir yemeğidir. Geleneksel olarak Ukrayna mutfağı ile ilişkilendirilir ve Ukrayna'da ulusal bir yemek olarak kabul edilir. Tuzlu suda veya (bazı bölgelerde) buharda pişirilen dolgulu, hilal şeklindeki köftelerden oluşur. Vareniki, bazı Polonyalı pierogi türleriyle neredeyse aynıdır. Bazı batı Ukrayna bölgelerinde, iki isim, vareniki ve pirohi aynı yemek için kullanılır. Polonya'daki en yaygın pierogi türlerinden biri olan Pierogi ruskie (Rusça: Piroggen), adında eski Doğu Polonya ve günümüzün Batı Ukrayna bölgelerine atıfta bulunmaktadır. Ukrayna'nın geri kalanında, Rusya'ya benzer şekilde, pirohi ve pirişki terimleri kekler ve pişmiş köfte için kullanılır, ancak makarna yemekleri için kullanılmaz. Doğu Avrupa'da da yaygın olan pelmeni ile karşılaştırıldığında, vareniki genellikle daha büyüktür ve çok daha geniş geleneksel dolgu seçeneklerine sahiptir. Pelmeninin aksine, et dolgusu için genellikle sadece önceden pişirilmiş et kullanılır, bu da varenikinin boyutu ve bu tür köftelerin genellikle kısa pişirme süresinden dolayıdır. Yapılışı Vareniki'nin hamuru buğday unu, su, tuz ve yumurtadan oluşur. Bazen süt, peynir altı suyu veya kefir de kullanılır. Çin köftelerine (Jiaozi) benzer şekilde, hamur yuvarlak bir şekle yuvarlanır ve genellikle kareler halinde kesilir. İçine dolgu yerleştirilir ve ardından katlanırlar. Vareniki için patates püresi, pişmiş beyaz lahana veya lahana turşusu, krem ​​peynir (kuark), mantarlar, et gibi birçok farklı dolgu vardır. Tatlı dolgu olarak meyve veya çilek kullanılır. Vareniki geleneksel olarak tereyağı ve ekşi krema (Smetana) ile ama aynı zamanda bal veya reçel (Varenye) ile yenir. Soğanlı kızarmış domuz eti (Schkwarki) doyurucu bir varyanttır. Kaynakça Dış bağlantılar gastromanya.com - Vareniki tarifi, nasıl yapılır? - 27 Kasım 2016 Kategori:Hamur işleri Kategori:Ukrayna mutfağı Kategori:Kıymalı yemekler
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri