küçükresim| küçükresim Varenye, Doğu Avrupa'da (Rusya, Ukrayna, Beyaz Rusya) ve Baltık bölgesinde yaygın olan reçel benzeri bir meyve konservesi'dir. Şeker şurubunda çilek, diğer meyveler veya nadiren kabuklu yemişler, sebzeler veya çiçekler pişirilerek yapılır. Kıvam arttırıcılar eklenir. Bazı geleneksel tariflerde şeker yerine veya şekerin yanında bal veya şeker pekmezi gibi diğer tatlandırıcılar kullanılır. Ayrıca bakınız Murabba (tatlı) Macun (meyve şekerlemesi) Pastila Marmelat Konfitür Pavidla Kaynakça Kategori:Çeşniler Kategori:Rus mutfağındaki tatlılar Kategori:Belarus mutfağındaki tatlılar Kategori:Yemek malzemeleri Kategori:Sürülebilir yiyecekler Kategori:Gıda koruma Kategori:Ukrayna mutfağındaki tatlılar