Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü
- 500 gram erişte makarna
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
1. Erişte makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün.
2. Tavuk göğüslerini küçük parçalar halinde doğrayın.
3. Bir tavada tereyağını eritin ve ince doğranmış soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
4. Üzerine tavuk parçalarını ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
5. Sarımsakları ezerek tavuğun üzerine ekleyin ve karıştırın.
6. Sütü ekleyip biraz daha pişirin.
7. Haşlanmış makarnayı tavaya ilave edin ve karıştırın.
8. Kaşar peynirini ekleyip eriyene kadar karıştırın.
9. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın.
10. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!
- 500 gram tavuk göğsü
- 500 gram erişte makarna
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
1. Erişte makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün.
2. Tavuk göğüslerini küçük parçalar halinde doğrayın.
3. Bir tavada tereyağını eritin ve ince doğranmış soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
4. Üzerine tavuk parçalarını ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
5. Sarımsakları ezerek tavuğun üzerine ekleyin ve karıştırın.
6. Sütü ekleyip biraz daha pişirin.
7. Haşlanmış makarnayı tavaya ilave edin ve karıştırın.
8. Kaşar peynirini ekleyip eriyene kadar karıştırın.
9. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın.
10. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!