Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Wilhelm Frick

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
[[Dosya:Bundesarchiv Bild 183-H0403-0201-003, KZ Sachsenhausen, Besuch Himmler.jpg|küçükresim| Wilhelm Frick ve Heinrich Himmler Sachsenhausen toplama kampında, 1936]] Wilhelm Frick (12 Mart 1877, Alsenz, Bavyera - 16 Ekim 1946, Nürnberg, Almanya), 1933'ten 1943'e kadar Adolf Hitler'in kabinesinde İçişleri Bakanı olarak görev yapan, Bohemya ve Moravya'nın son valisi ve Nazi Partisi'nin (NSDAP) önde gelen bir Alman politikacısıydı. Frick, Kaiserslautern'de okulunu bitirdi. 1896 ve 1900 yılları arasında Münih Üniversitesi, Göttingen Üniversitesi ve Berlin Üniversitesi'nde okudu ve Münih'te hukuk eğitimini tamamladı. Frick 1901 yılında Heidelberg Üniversitesi'nden doktora kazandı. Hukuk okudu. Münih'te polis merkezinde bir avukat olarak çalıştı. 1903 yılında Bavyera sivil hizmetine katıldı. 1907 yılında bir Bezirksamtassessor (yargıç yardımcısı) oldu ve 1917 ile Regierungsassessor pozisyonuna yükseldi. 1910 yılında, Elisabetha Emilie Nagel ile evlendi. İki oğlu ve bir kızı vardı. Evlilik 1934 yılında çirkin bir boşanmayla sonuçlandı. küçükresim| Wilhelm Frick, 1946 NSDAP kariyeri Wilhelm Frick Eylül 1925 yılında NSDAP'a katıldı ve bir sigorta şirketi için çalıştı. Münih Kriminalpolizei direktörü oldu. Birahane Darbesi'nde (Kasım 1923) yer aldı, tutuklandı ve darbe girişimiyle Nisan 1924 yılında vatana ihanetten yargılandı ve hapse atıldı. 15 ay hapis cezası ertelenmiş hapis cezasına çevrildi ama polis işinden kovuldu. Mayıs 1924 yılında Reichstag'a seçildi. 1930-1931 döneminde Thüringen eyalet hükûmetinde Milli Eğitim Bakanı olarak atanmıştır. Hitler Ocak 1933'te iktidara geldiğinde, Frick Reich İçişleri Bakanı olarak atandı. küçükresim| Hitler'in kabinesinin 30 Ocak 1933'teki ilk toplantısından sonraki basın toplantısı: Frick soldan 4. sırada Frick II. Dünya Savaşı sonunda yapılan Nürnberg mahkemeleri'nde savaşın başlatılması ve saldırganlık, savaş suçları ve insanlığa karşı işlenen suçlar, savaş yürütmek ve planlamaktan mahkûm oldu. 1 Ekim 1946'da suçlu bulunarak 16 Ekim 1946'da idam edildi. Son sözü "Yaşasın ebedi Almanya" olmuştur. Vücudu, Münih'teki Ostfriedhof'da (Doğu mezarlığı) yakıldı ve külleri Isar Nehrine dağıtıldı. Ayrıca bakınız [[Dosya:Bundesarchiv Bild 102-00344A, München, nach Hitler-Ludendorff Prozess retouched.jpg|küçükresim|sol|200px|Hitler-Ludendorff Davası (1924) baş sanıkları, Soldan sağa: Heinz Pernet, Friedrich Weber, Wilhelm Frick, Hermann Kriebel, Erich Ludendorff, Adolf Hitler, Wilhelm Brückner, Ernst Röhm ve Robert Wagne]] Birahane Darbesi Kaynakça Kategori:1877 doğumlular Kategori:1946 yılında ölenler Kategori:Nazi Almanyası bakanları Kategori:Alman Protestanlar Kategori:Bohemya ve Moravya Protektorası Kategori:Nürnberg Uluslararası Askerî Ceza Mahkemesi'nce idam edilenler Kategori:Birahane Darbesi'nde yer almış Naziler
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri