Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yabancı Ülkede Hayat

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Baris
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Tagged users Yok

Baris

Well-known member
Katılım
1 Mayıs 2024
Mesajlar
1,244
Yurt Dışında Yaşamanın Gerçek Yüzü: Deneyimler ve Gözlemler

Burada, yurt dışında yaşamanın aslında ne anlama geldiğini agresif bir eleştiriyle yeniden yazayım. Özellikle yurt dışında yaşayan Türkler arasında şu cümleler oldukça popüler: "Yazdıklarınızda kendimi buldum", "Yurt dışında yaşamak ancak bu kadar doğru anlatılabilirdi." Ve daha birçok iç karartıcı yorum...

Örneğin; "Buraya doktora yapmaya geldim... çok yalnız ve mutsuzum. Vatandaşlık alıp Türkiye'ye dönmek istiyorum ama önümüzdeki beş yılı burada nasıl geçireceğimi bilmiyorum...", "Türkiye'den buraya kayısı fidesi getirdim ve bahçeme ektim... sırf bana memleketimi hatırlattığı için...", "Buraya geleli henüz üç ay oldu ama hiç sevemedim. Birkaç ay daha deneyeceğim ama buralarda yapabileceğimi sanmıyorum. Türkiye'ye geri dönerim sanırım. Burada birkaç ay yaşayınca Türkiye'nin gerçekten güzel bir ülke olduğunu fark ettim...", "Ankara Antlaşmasıyla buraya geldik. İki çocuğum ve eşimle işlerimizden istifa ettik. Düzenimizi bozup buraya yerleştik ama bu ülkeyi sevemedim. Kapalı havası, sosyal hayatın kısıtlı olması vs. gibi nedenlerle depresyona girdim ve antidepresan kullanmaya başladım. Çocukların geleceği için buraya katlanmalı mıyım, yoksa dönmeli miyim?"...

Almanya'dan, Fransa'dan, ABD'den, İngiltere'den Türkiye'ye dönmek isteyen ama orada karşılaşacakları zorlukları da göz önünde bulunduran, arada kalmış, mutsuz birçok insanla iletişime geçtim. Ayrıca, Türkiye'den Avrupa'ya taşınmayı düşünen ancak halen kararsız olanlardan teşekkür mesajları aldım. "Lütfen yazmaya devam edin, bize gerçekten faydalı tecrübeler aktarıyorsunuz" gibi geri bildirimler de almadım değil...

Türkiye'de siyasal islamın etkisiyle hem ekonomik hem de kültürel dengelerin değişmekte olduğu gerçeği, Türkiye'yi yaşanması zor ve sorunlu bir ülke haline getiriyor. Dolayısıyla, Avrupa'da yaşayan Türklerin "Mutsuzluklarını, sorunlarını ve özlemlerini dile getirmeleri, Türkiye'de yaşayanlar tarafından şımartıcılık, bilinçsizlik ve aptallık olarak algılanıyor ve ağır eleştirilere maruz kalıyor. Onlarca mesaj atan mutsuz insanlar, bu duygularını paylaşmaktan çekiniyorlar çünkü medeni Avrupa ülkelerinde "mutlu olamamak" bir tür yenilgi ya da başarısızlık olarak algılanıyor.

Ben ise aksini iddia ediyorum; Avrupalıları ne kadar yakından tanırsanız, ne kadar çok iş başarırsanız, farkındalığınız ne kadar yüksek olursa, yabancı bir ülkede göçmen olarak mutlu olma olasılığınız o kadar düşüktür. Türkiye'deki sorunlarla, dönüşümden kaynaklanan zorluklarınızla ve o ülkeden kaçış nedenlerinizle tamamen tanıdığız. Ancak, siz hala yurt dışında yaşamanın gerçek anlamını kavramış değilsiniz.

Neyse, fazla uzatmadan devam edeyim. Diğer yazılarımda zaten bu konulara detaylıca değindim. Bu yazıyı yazmamın sebebi, henüz yeni yazar olan bir arkadaşımın Almanya'da yabancı olmanın zorluklarıyla ilgili yazısını paylaşmamı istemesiydi. Aşağıdaki yazıda, bana ilettiği maddeleri paylaşacağım.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri