Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yağmur damlası keki

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim|Tek başına bir yağmur damlası pastası [[Dosya:Mizu_Shingen_Mochi,_black_syrup_(27871976812).jpg|küçükresim|Yağmur damlası keki, ' ve ' ile servis edilmiş]] Yağmur damlası keki, su ve agar ile yapılan ve su damlasına benzeyen bir tatlıdır. Japonya'da ilk kez 2014'te popüler oldu ve sonrasında uluslararası ilgi kazandı. Tarihçe Orijinal olarak mizu shingen mochi (水信玄餅) diye bilinen bir Japon tatlısı olan yiyecek, Japon tatlısı shingen mochi (信玄餅)'nin bir evrimidir. Shingen Mochi Shingen mochi ilk olarak Sengoku dönemi sırasında daimyo Takeda Shingen tarafından bir acil durum yiyeceği olarak yapılmıştı. Bu yemek pirinç unu ve şekerden yapılmaktaydı. Mizu Shingen Mochi Modern Japonya'da Hokuto-cho yerlileri taze mineral suyunu tatlıyla birkeştirmeye başladılar. Yamanashi Prefektörlüğü'ndeki Kinseiken Seika Şirketi bunu hafta sonlarında bunu satmaya başlayan ilk marketlerdendi. Mizu su anlamına geliyor ve shingen mochi Kinseiken Şirketi tarafından yapılan bir tür tatlı pirinç kekidir (mochi). Bir yıl önce 2013'te, tatlının yaratıcısı yenebilen su yapma fikrini araştırmak istedi. Tatlı viral bir fenomen oldu ve insanlar yiyeceği tatmak için özel geziler yaptılar. Darren Wong New York'ta 2016 Nisan'ındaki Smorgasburg gıda fuarında bu tatlıyı Amerika Birleşik Devletleri'ne tanıttı. Kısa bir süre sonra Londra'da bir lokanta olan Yamagoya 4 ay boyunca farklı bir versiyon bulmak için çalıştı. Betimleme Yiyecek mineral suyu ve agardan yapılma, bu yüzden aslında hiç kalorisi yok. Orijinal yiyecekte kullanılan su Güney Japon Alpleri'nden alındı ve hafifçe tatlı bir tadı olduğu söylendi Agar jelatinin vejetaryen/vegan bir alternatifidir ve yosundan yapılır. Isıtıldıktan sonra şekil verilir ve soğutulur. Kuromitsu isimli melas benzeri bir şerbet ve kinako isimli bir soya fasulyesi unu üst malzeme olarak kullanılır. Yemek saydam bir yağmur damlası gibi görünür, ancak meme implantına ve denizanasına benzetilmiştir. Çoğunlukla aromasız tatlı ağza alındığında erir ve hemen yenilmelidir, yoksa yirmi dakika içinde erir ve buharlaşmaya başlar. Tatlı aynı zamanda evde yapılmak için paketlerde de satılıyor. The Today Show, BuzzFeed ve ABC News'te ana akım Amerikan medyasında da gösterildi. Ayrıca bakınız Japon mutfağı Kaynakça Dış bağlantılar Kategori:Japon mutfağındaki tatlılar
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri