[[Dosyaaniki Rica Cabai Hijau.JPG|küçükresim|Meyve yarasası etinden yapılan ve Minahasan mutfağında lezzetli bir yemek olarak kabul edilen, rika yeşil biberiyle süslenmiş baharatlı Paniki yemeği. Manado, Kuzey Sulawesi, Endonezya.]] Yarasalar bazı Asya, Afrika ve Pasifik ülkelerinde yemek olarak tüketilir. Vietnam, Seyşeller, Endonezya, Palau, Tayland, Çin ve Guam yarasa yeme kültürünün olduğu ülkelerden bazılarıdır. Meyve yarasası türlerinin yarısı yemek için avlanırken, böcekçil yarasa türlerinin sadece %8'i yemek için avlanır. Guam'da Mariana meyve yarasası (Pteropus mariannus) nadir bulunan pahalı ve leziz bir yiyecek olarak kabul edilir. Tarihi Yarasalar Asya-Pasifik bölgesinde muhtemelen tarih öncesi dönemden beri bir gıda kaynağı olarak tüketilmektedir. Arkeolojik alanların kronostratigrafik analizler, yarasaların 74.000 yıl önce Homo floresiensis tarafından bir gıda kaynağı olarak kullanılmış olabileceğini göstermektedir. Büyük meyve yarasaları, tarih öncesi dönemde tropik adalarda yaşamış homininler için avlamaya değer bir ödüldü. Mağaralardaki meyve yarasalarını toplu halde yakalamak zor değildir. Ayrıca meyve yarasalarını yenecek duruma getirmek çok uğraş gerektirmez. Yarasalar Avustralya Aborjinleri tarafından binlerce yıldır avlanmaktadır. Pteropus alecto ve Pteropus scapulatus Aborjinlerin en çok avladığı yarasa türleridir. 1997'de yapılan bir araştırmada, Aborjinlerin her yıl 180.000 uçan tilki tükettiği tespit edilmiştir. Avrupa'da yarasa tüketilmemektedir. Bunun ana sebebi Avrupa'da yaşayan yarasa türlerinin böcekçil ve daha küçük olmasıdır. Kaynakça Kategori:Asya mutfağı