[[Dosya:Turkish pide bread from london.jpg|200px|küçükresim|Bir pide (mayalı).]] [[Dosyaide sin levadura.jpg|küçükresim|Mayasız bir "pide" çeşidi.]] Yassı ekmek, Türk, Balkan ve Orta Doğu mutfaklarının yanı sıra, Orta Amerika ve Meksika mutfağında yaygın olarak kullanılan düz ekmekler. bağlantı=https://iu.wikipedia.org/wiki/File:Flatbread.JPG|küçükresim|Yassı ekmek Türleri Yassı ekmekler genel olarak maya kullanmadan hazırlanır. Bunun istisnası, Türk ekmek geleneğindeki pide olup, "ramazan pidesi" olarak da anılır. Nitekim gerek Türk mutfağındaki diğer yassı ekmekler, yani lavaş ve yufka veya sac ekmeği, gerekse pita maya kullanılmadan yapılır. Ayrıca bakınız [[Dosya:Ramazan pidesi.jpg|küçükresim|"Ramazan pidesi", Türk kültüründe ramazan ayında yenilmesi gelenek olan pide.]] Tortilla Lavaş Kaynakça