Yassı kadayıf (taş ekmeği) bir çeşit kadayıftır. Priscilla Mary Işının Gülbeşeker: Türk tatlıları tarihi kitabında Anadolu' da yassi kadayıfa taş ekmeği denildiğini ve Diyarbakır'da taş ekmeği yapıldığını yazmıştır. Elazığ mutfağında taş ekmeği yapılmaktadır. Taş kadayıf yassı kadayıf hamuru ile yapılan tatlıdır. Kataif, Arap-Türk mutfağı etkileşimine örnek olarak gösterilebilecek tatlılardan biridir. Yassı kadayıf ve taş kadayıf benzer tatlılardır. Osmanlı Mutfağındaki Çeşitleri Melceü’t-Tabbâhîn Basılı ilk yemek kitabı Melceü’t-Tabbâhîn'de Âdi yassı kadayıf olarak tarifi verilmiştir. Yeni Usûl Yemek Kitabı Yeni Usûl Yemek Kitabında yassı kadayıf olarak tarif verilmiştir. Etsiz, Yağsız Tecrübeli Yemekler Etsiz, Yağsız Tecrübeli Yemekler kitabında yassı kadayıf olarak tarif verilmiştir. Arap Ülkelerin'de Yörelere Göre Çeşitleri Malatya Yassı Kadayıfı Malatya Yassı Kadayıfı 05.07.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Ayrıca Bakınız Pankek Krep Kaynakça Kategori:Osmanlı mutfağındaki şerbetli tatlılar Kategori:Türk mutfağındaki şerbetli tatlılar