Yaz dolması bir çeşit dolmadır. Karışık dolma çeşididir. Yörelere Göre Çeşitleri Antep Allı Yeşilli Dolma /Antep Nakışlı Dolma /Antep Yaz Dolması Dolmalık olarak patlıcan, yeşilbiber, dolmalık biber, kırmızıbiber(kapya), taze ve salamura asma yaprağı, sakız kabağı, haylan kabağı, domates, pancar ve acur sebzeleri taze olarak kullanılmaktadır. Antep Allı Yeşilli Dolma /Antep Nakışlı Dolma /Antep Yaz Dolması 01.07.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Muğla Yaz Dolması Muğla'da yapılan yaz dolmasıdır. Ayrıca Bakınız Şımşıpe Kaynakça Kategori:Türk mutfağındaki dolma ve sarmalar