Kadınbudu köfte, Türk mutfağında yer alan bir köfte türüdür.
Adından da anlaşılacağı üzere, köfte yapımında kadınbudu adı verilen bir et parçası kullanılır. Bu et parçaları genellikle kuzu veya dana etinden elde edilir.
Kadınbudu köfte, genellikle kıyılmış soğan, bulgur, baharatlar ve yumurta ile karıştırılarak yapılır.
Hazırlanan karışım, yuvarlak veya oval şekillerde şekillendirilerek, yağda veya tavada kızartılır.
Kadınbudu köfte, genellikle yoğurt veya acılı sos ile servis edilir.
Adından da anlaşılacağı üzere, köfte yapımında kadınbudu adı verilen bir et parçası kullanılır. Bu et parçaları genellikle kuzu veya dana etinden elde edilir.
Kadınbudu köfte, genellikle kıyılmış soğan, bulgur, baharatlar ve yumurta ile karıştırılarak yapılır.
Hazırlanan karışım, yuvarlak veya oval şekillerde şekillendirilerek, yağda veya tavada kızartılır.
Kadınbudu köfte, genellikle yoğurt veya acılı sos ile servis edilir.