Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeni mutfak

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim|250x250pik| Yeni mutfak sunumuna bir örnek Yeni mutfak (Fransızca: nouvelle cuisine [nuvɛl kɥizin]) Fransız mutfağında bir yemek pişirme ve sunum yaklaşımıdır. Rafine mutfağın eski bir biçimi olan klasik mutfağın aksine, yeni mutfak; daha hafif, daha hassas yemekleri ve sunuma daha fazla vurgu yapılmasıyla karakterizedir. İfade, mucidi olan yemek eleştirmeni Henri Gault ve meslektaşları André Gayot ile Christian Millau tarafından yeni bir restoran rehberi olarak sunulan Gault-Millau veya Le Nouveau Guide'da 1960'larda popüler hale getirildi. Tarihçe sağ|küçükresim| Menon, La nouvelle cuisine (1742) "Yeni mutfak" terimi, Fransız mutfağı tarihinde geçmişten temiz bir kopuşu işaretlemek için defalarca kullanılmıştır. 1730'larda ve 1740'larda, birkaç Fransız yazar, yemeklerini "modern" veya "yeni" olarak adlandırarak gelenekten kopuşlarını vurguladılar. Vincent La Chapelle Cuisinier moderne'sini 1733-1735'te yayınladı. Menon'un Nouveau traité de la cuisine kitabının ilk ciltleri 1739'da çıktı. Ve 1742'de Menon Nouveau traité'sinin üçüncü cildinin başlığı olarak nouvelle cuisine terimini tanıttı. François Marin aynı gelenekle çalıştı. 1880'lerde ve 1890'larda, Georges Auguste Escoffier'in yemekleri bazen bu terimle tanımlandı. [[Dosya:Jacques_Lameloise_DSCF6580.jpg|sağ|küçükresim| Jacques Lameloise'in (üç yıldızlı Michelin Rehberli şef) yeni mutfak sunumu]] Kaynakça Hewitt, Nicholas. Modern Fransız Kültürüne Cambridge Companion . Cambridge: Cambridge University Press, 2003.ISBN978-0-521-79465-7 Mennel, Stephan. Her Türlü Yemek: Orta Çağ'dan günümüze İngiltere ve Fransa'da yemek ve tat . 2. baskı, Chicago: Illinois Press, 1996 Üniversitesi.ISBN978-0-252-06490-6 Patrick Rambourg, Histoire de la cuisine et de la gastronomie françaises, Paris, Ed. Perrin (kolaj no. 359), 2010, 381 sayfa.ISBN978-2-262-03318-7 Konuyla ilgili yayınlar Nouvelle Mutfağı Yemek Kitabı: Armand Aulicino'dan Nouvelle Mutfağı Dünyasına İlişkin Eksiksiz Uluslararası Kılavuz (1976) Jean ve Pierre Troisgros'un Jean ve Pierre Troisgros'un Nouvelle Mutfağı. (1977) . Kategori:Fransız mutfağı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri