Yeni Usûl Yemek Kitabı, Osmanlı döneminde yayınlanan yemek kitabıdır. 1880-81 yıllarında, kimliği belirsiz bir yazar tarafından yazılmıştır. 1924 yılında Muammer Mehri tarafından yeniden basılmıştır. Yemekler Ekşili çorba Şehriye çorbası İrmik çorbası Hünkâri tarhana çorbası Asma kabağı çorbası Et kızartması Orman kebabı Süt kebabı Kuş kebabı Tavuk kebabı Papaz yahnisi Kebap köftesi Maydanoz köftesi İzmir köftesi Kadın budu Mücmeri Keşkek Bamya halkası Rozbif Beyin tavası Patlıcan silkmesi Patlıcan musakkası Patlıcan hünkâr beğendisi Patlıcan dolması Patlıcan böreği Patlıcan imambayıldısı Peynirli kabak Bumbar ve şirden dolması Paça Sucuk kıyması Kuzu fırını Kuzu ciğeri Kuzu sarması Kuzu dolması Kuzu yahut et kapaması Koyun etinden tas kebabı Dana etinden tas kebabı Tavuk hindi kaz ördek Tas kebabı Piliç tas kebabı Adi tas kebabı Her nevi av eti tas kebabı Her nevi yufkalı tas kebabı Kuzu hindi kaz ve ördek fırın kebabı Fırın kebabı İçi dolmuş kuzu kebabı Asma yaprağı ve lahana yalancı dolmaları Zeytin yağlı yalancı yaprak dolması Lahana dolması Pırasa dolması Midye dolması Bal kabağı dolması Patates bastısı Patates silkmesi Kuşkonmaz Enginar bastısı Zeytinyağlı enginar Tâze bakla bastısı Zeytinyağlı bakla Kuru bakla Yaz türlüleri Bamya bastıları Terbiyeli bamya göğeci Sakız kabağının bastısı Asma ve sakız kabaklarının bastıları Adi pirinç pilavı Lüfer pilavı Acem pilavı Susuz pilav Özbek pilavı Akide pilavı Midye pilavı Kuskus pilavı Bulgur pilavı Balık ızgarası Kalkan balık ızgarası Balık pilakisi Kefal balığının tiridi Balık tertibi Hamsi terbiyesi Diğer balık tertibi Uskumru balığı dolması Nevrek dolması Âdeta makaronya Fırın makaronyası Kebaplı makaronya Baklava Kavun baklavası Pirinç baklavası Güllaç baklavası Revani Şekerli poğaça Şekerli çörek Badem böreği İnce börek Yufka böreği Tepsi böreği Kaymaklı tepsi böreği Ankara böreği Süt böreği Türk böreği Paça böreği Su böreği Tavuk böreği Tatar böreği Alafranga börek Alafranga diğer börek Türkmen gözlemesi Kabarmış kaygana Tel kadayıfı Yassı kadayıf Ekmek kadayıfı Pirinç unu helvası Keten helvası İrmik helvası Nişastası Tavuk göğsü Sütlü muhallebi Sütlaç Yumurtalı has lokma Saray lokması Ayva tatlısı Ayva reçeli Vişne reçeli Gül şurubu Kayısı reçeli Kızılcık reçeli Armut reçeli Buzlu armut şekeri Acı badem kurabiyesi Pandispanya Kaymaklı gevrek Şekerli gevrek Fındıklı gevrek Çikolatalı gevrek Kurabiye Sütlü yumurta Ayva soğutması Yoğurt yapmanın tertibi Kuyruk yağını tereyağına tebdil etmek Yağlı zeytin Uskumru turşu balığı Hıyar turşusu Lahana turşusu Patlıcan turşusu Yeşil domates turşusu Havuç turşusu Kabak turşusu Üzüm turşusu Yemek hıfz-ı sıhhati Kaynakça Kategori:Osmanlı mutfağı Kategori:Yemek kitapları Kategori:Osmanlı yemek kitapları