[[Dosya:Yufka.JPG|küçükresim|sağ|Islatılarak börek yapımına hazır hale getirilmeyi bekleyen kuru yufkalar]] [[Dosya:Yufka yapımı.jpg|küçükresim|Yufka ekmeği yapımı için yufka açan kadınlar. (Ovaören, Gülşehir)]] Bu madde, hamur işi yapımında kullanılan yaprak hamur ile ilgilidir. Sac ekmeği için Yufka ekmeği maddesine bakınız. Yufka, Türk mutfağında baklava, börek gibi tatlı veya tuzlu hamur işlerinin yapımında kullanılan, ince açma hamur. Yapımı Yufka un, su ve yağ ile açılır. Hamura çok az tuz ve yumurta eklenebilir. Açma işleminde oklava ya da merdane kullanılır. Ayrıca bakınız Yufka ekmeği Kaynakça Kategori:Türk mutfağı Kategori:Yassı ekmek Kategori:Orta Doğu mutfağı Kategori:Balkan mutfağı